• laser haar verwijdering
  Ontharing wordt ook gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar, zoals armen,schouder,benen,borst,lies en rug. Maar hoe doe je dit pijnloos?

  Welke manier is de beste om te ontharen?

  Bij scheren wordt alleen het zichtbare gedeelte van de haartjes verwijderd. Bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten terwijl bij epileren de haarwortel verwijderd wordt. Door de verstoring van de haarwortel kan dit een tijdelijk of permanent resultaat hebben. In geval van oppervlakkig ontharen,blijft de haarwortel intact waardoor het haar weer terug groeit. Daarom is het nadeel van deze behandeling dat het geen permanent resultaat heeft en er weer opnieuw gaat moeten onthaard worden. In principe kan je elke deel van je lichaam ontharen. Je kunt daarvoor een depilator, een epilator of een scheermesje in combinatie met een ontharingscrème gebruiken.
  Redenen om te ontharen zijn verschillend van aard. In sommige landen is scheren een teken van zuiverheid, staat in de westerse cultuur esthetiek op de voorgrond. Ontharen is vaak een onderdeel bij een schoonheidsverzorging.

  Welke delen van je lichaam kan je ontharen ?

  De meest voorkomende gebieden om te ontharen zijn de oksels, de benen en het hoofd. Echter, borst, armen, neus, oren en de intieme zones kunnen ook worden onthaard. Zwemmers,atleten,bodybuilders pijnloos ontharen en fietsers laten deze gebieden meestal ontharen.Ontharing voor medische redenen is meestal niet nodig. Het haar heeft zelfs een beschermende functie voor het menselijk lichaam. Ze vangen de kleine deeltje op en voorkomen dat die door het lichaam worden opgenomen. Alleen voor chirurgische ingrepen kan het noodzakelijk zijn dat op de plek waar de incisie wordt gemaakt het gebied wordt onthaard.

  Hoe kan je het beste ontharen?

  Ontharen kan thuis worden gedaan of in een schoonheidssalon. De meest voorkomende methode van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen nat scheren en droog scheren met een elektrisch apparaat.Bij nat scheren wordt er een bepaalde hoeveelheid scheerschuim of ontharingscreme aangebracht op het lichaam. Vervolgens wordt een scheermesje gebruikt.
  Een andere manier om dit te doen is het gebruiken van een chemische ontharingscréme. Zo'n crème bevat bepaalde stoffen, Zoals thioglycolzuur dat zorgt voor de afbraak van eiwitten in het haar, Waardoor het haar wordt afgebroken. Hierbij blijft de haarwortel intact Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.
  Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je langer of permanent van de ongewenste haren af komt. Echter is dit niet helemaal pijnloos.

  1 commentaire


 • Masseren is één van de meest populaire welness behandelingen. Daarom wordt er een scala aan rustgevende massages aangeboden.Massages hebben veel positieve effecten. Ze ontspannen de spieren,verlichten pijn,verzachten littekens en verklevingen,verbeteren wondgenezing. Maar de psychisch profiteer je het meest van een massagekuur, omdat het de stress in het alledaagse leven helpt te verminderen.

  Welke soorten massages zijn er?
  Een van de bekendste vormen van massage is onder andere de klassieke massage, zoals de Thaise massage,borstelmassage,lymfedrainage en sportmassage. Maar er zijn nog veel meer soorten massages zoals bv Marma Massage,vier handen massage stoelmassage en elektrische massage.

  Wat is een elektrische massage ?
  Bij een elektrische massage verstaan we een massage met behulp van elektrische apparatuur, zoals apparaten om je voeten te masseren,massage stoelen en massage banken. Door trillingen en druk genereerd het apparaat een massage-effect. Net als de traditionele elektrische massage stimulators, helpt het om de spierspanning te verlichten en de bloedsomloop te stimuleren.

  Wat biedt een massage stoel aan?
  Een massagestoel biedt diverse massages. Met de afstandsbediening kunnen diverse massage op verschillende niveaus worden geconfigureerd. Massagestoelen zijn vaak te vinden in hotels of wachtruimtes, bv op luchthavens. Hier zijn ze voorzien van een muntgleuf,en voor kleine bedragen kunnen ze gebruikt worden. In tegenstelling tot traditionele massages is hier geen persoon nodig. Het is de stoel die de gebruiker masseert. De rugleuning en de zitting van de massagestoel zijn zo gemonteerd, dat het kan bewegen. Tijdens de werking van het apparaat bewegen deze elementen naar voren en oefenen langzaam een aangename druk uit. Een gerichte massage van probleemgebieden is niet mogelijk, maar de heupen en de rug worden helemaal gestimuleerd en er ontstaat een betere doorbloeding en men ontspant. Na een lange dag op kantoor of in de auto kan een sessie in de massagestoel zeer aangenaam en ontspannend zijn.
  Inmiddels zijn er autofabrikanten die in hun voertuigen speciale autostoelen aanbieden met massagefunctie.

  Wat zijn de voor- en nadelen?
  Een vervanging voor een echte persoon zijn ze helaas niet. Ze hebben ook het nadeel dat ze niet doelgericht en individueel werken. Daarom worden de specifieke probleemgebieden niet goed behandeld. Maar goede apparatuur van voldoende kwaliteit zijn heel goed in staat om ontspanning te bieden. Wie gebruik maakt van elektrische massage, Zou zeker met een paar dingen rekening moeten houden. Zo is het al veel beter om massage pads op het lichaam aan te brengen, wanneer het volledig droog is, omdat vocht het gewenste effect beïnvloed. Lijdt men aan gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, allergieën of huidziekten, is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen voor het gebruik.
  Het is niet toegestaan elektrische stimulators toe te passen bij hartproblemen,koorts of bij zwangerschap.

  votre commentaire
 • Een massage is het op een ritmische manier strijken,kneden en wrijven van het huidoppervlak en de onderliggende spieren. Het is mogelijk om dit met je handen te doen of op de mechanische manier met behulp van een apparaat. Iemand die opgeleid is om dit soort van werk te doen wordt een masseuse of masseur genoemd.

  massage chair">

  De inzet massage

  Een massage kan gegeven worden om kramp of stijfheid te verminderen. Het wordt tevens ingezet voor het verbeteren van de bloedsomloop en om de spieren te ontspannen. Door een sportmassage kan het lichaam beter zware inspanning verduren. Als je op een krachtige manier masseert zorgt dat voor een betere bloedsomloop en de snellere afvoer van afvalstoffen. Een tedere massage is verzachtend voor de sensorische (gevoels-)zenuwen. Het is niet bewezen dat masseren vetweefsels en vet verandert of verminderd. Wanneer mensen hun lichaam niet kunnen of mogen bewegen vanwege ziekte of verlamming kan er een speciale massagetechniek gegeven worden die de spieren activeert.

  Ontspanning en masseren

  Stress zorgt voor een constante spanning in de spieren. Een massage helpt bij de bewustwording en toont je hoe de spanning in je lichaam zich manifesteert. Massagetherapeuten geloven dat deze soort stress het doorstromen van doorbloeding en energie blokkeert. Dit kan zich manifesteren op allerlei blessures en overbelasting van de spieren. Gifstoffen hopen zich op in het lichaam. Masseren vermindert de stress in het lichaam en gebruikt de energie afkomstig van binnenuit om te genezen.

  Veel gezondheidsklachten worden tegenwoordig veroorzaakt door spanning. Stress verstoort de functies van het lichaam. Het lichaam wordt helemaal betrokken bij massagetherapie. Het is in te zetten bij migraine, problemen met de spijsvertering of de ademhaling, klachten in de nek,artritis,blessures en ook voor schouders en onderrug.

  De behandeling die gegeven wordt

  De normale tijd van een behandeling kan variëren van 15 tot 90 minuten. Hoelang er gemasseerd wordt hang af van persoon tot persoon maar ook van de therapie. Tijdens de sessie kan door de patiënt aangegeven worden waar de probleemgebieden zitten zodat de therapeut daar meer aandacht aan kan besteden.  De soorten massage technieken


  Niet alleen variëren de massagevormen, de massagetechnieken verschillen ook. De meest bekende zijn:
  ? Masseren over de breedte genaamd petrissage.
  ? Een lichte massage

  votre commentaire


 • Zodra de winter over is en je je voeten in sandalen steekt ontdek je of er sprake is van achterstallig onderhoud aan je voeten. Ga je dan zelf je voeten behandelen of laat je deze doen? Bedenk dat een gediplomeerde pedicure meer doet dan alleen eelt verwijderen. Bovendien krijg je nog is advies bij voetproblemen en indien het nodig is een doorverwijzing naar een voetspecialist. Een gecertificeerde pedicure mag ook patiënten met reuma en diabetes behandelen.

  Welke pedicure?
  Allereerst is het zaak om een goede pedicure te vinden. Een professionele aanbieder staat ingeschreven bij Provoet en beschikt over een diploma. Via de website van hun,kun je op zoek naar een aanbieder in jouw buurt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een verzorgende functie en een medisch functie. Een medisch pedicure behandelt onder andere de zogenaamde reuma- en diabetesvoeten. Wil je alleen je voeten verwennen en heb je geen medische problemen dan kies je voor een behandeling op basis van de verzorgende functie. Mocht er toch een medisch probleem worden geconstateerd, dan is het verstandig om even de huisarts te consulteren.

  Wat doet de verzorgende pedicure?
  De verzorgende pedicure behandelt de droge huid van voeten. Ze prikt blaren door en verzorgt deze zodat een ontsteking voorkomen wordt. ze verwijdert overtollig eelt door te scrubben of te vijlen. Bij een nagel die niet zo erg ingegroeid is behandelt ze dit zelf. Ook licht medische aandoeningen als huidschimmels, nagelschimmels, voetwratten, likdoorns en eeltkloven worden behandeld door de pedicure. Bij de meeste salons kun je de behandeling uitbreiden met een welness-massage.

  Wat kost een behandeling door een pedicure?
  Vanaf 25 euro begint een basis behandeling. Voor een welness-arrangement betaal je tussen de ?6,- en ?40,- extra. Het is belangrijk dat je voor de behandeling even de kosten doorneemt, Zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

  Zijn er risico?s verbonden aan een behandeling door een pedicure?
  Spijtig genoeg kunnen er wel risico's verbonden zijn aan een behandeling. Als een pedicure zich niet houdt aan de hygiëne voorschriften, loop je de kans om bacteriële infecties op te lopen. Vooral wanneer de instrumenten niet steriel genoeg zijn. Een goede indicatie daarvoor is de aanwezigheid en het gebruik van een autoclaaf, een apparaat waarmee instrumenten worden gesteriliseerd. Het is daarom belangrijk om voor een gecertificieerde erkende pedicure te kiezen zodat je zeker weet dat de hygiënevoorschriften er worden nageleefd. Een ander signaal is wanneer er in plaats van scrubben en vijlen eelt wegknipt wordt. Wanneer zoiets gebeurt weet je dat je niet behandelt wordt door een professionele pedicure

  votre commentaire
 • Om definitief van ontsierende haartjes op je lichaam af te komen, kun je een laserontharing overwegen. Met een laserontharing kunnen haartje die donkerder zijn dan jouw huid definitief worden verwijderd.

  Op welke plaatse wordt laserontharing toegepast?
  laserontharing wordt daar toegepast waar ongewenste haartjes zitten, zoals op benen,rug,oksels en gezicht. De haartjes moeten wel pigment hebben en niet lichtblond, grijs of wit. Ze moeten dus heel makkelijk zichtbaar zijn op de huid. Ook is het heel belangrijk dat de huid niet gebruind is door zonnebank of zon.
  nono pro hair removal

  Door welke persoon laat je best een laserontharing doen?
  Voor een laserontharing kun je terecht bij een laserspecialist, die werkzaam is in een lasercentrum of een laserinstituut. Omdat er meerdere behandelingen nodig zijn, is het raadzaam een laserinstituut in de buurt te zoeken.

  Hoe werkt laserontharing?
  Laserontharing gebeurt met behulp van laserlicht. Laser licht komt uit een pistoolvormige laser die werkt op een speciale golflengte. De laser reageert op het pigment in het haar, waardoor het haar wordt verwarmd. Deze warmte straalt uit naar het haarzakje, waarop het haarzakje compleet kapotgemaakt wordt. Op deze manier kan er geen nieuw haar meer terug groeien en worden de achtergebleven haartjes na circa één tot anderhalve week definitief uitgestoten.

  Hoe vaak moet je laserontharing herhalen?
  Na 4 tot 6 behandelingen kun je zeggen dat het te behandelen gebied compleet is onthaard. Er zijn meerdere behandelingen nodig, omdat niet elke haarjte op je lichaam tegelijkertijd groeit. Voor een succesvolle laserontharing is het belangrijk dat alle haarzakjes zijn verdwenen, zodat er geen nieuwe haartjes meer kunnen groeien. Een laserontharing wordt normaal gezien om de zes tot acht weken herhaald.

  Wat kost laserontharing?
  De prijzen per behandeling veschillen vanaf 80 euro tot 195 euro, Je bovenlip ontharen is het voordeligst en je bikinilijn het duurst. Een vrouw kan bij de zorgverzekeraar een vergoeding ontvangen voor laserontharing in het gezicht.

  Wat zijn de risico's verbonden aan laserontharing?
  Om te kijken of je niet overgevoelig bent voor laserontharing, wordt het eerst getest op jouw huid. Als na 3 weken de laserontharing op het proefgebied volgens de regels blijkt aan te slaan, kan je verder gaan met de behandeling. Je huid zal op de behandeling reageren met een soort kippenvel. Dit verdwijnt na een paar uur weer.
  Na een okselontharing kun je een andere geur dan voorheen ruiken. Dit kun je tegengaan met producten op natuurlijke basis.
  In een enkel geval kan het zijn dat een laserontharing

  votre commentaire


  Suivre le flux RSS des articles de cette rubrique
  Suivre le flux RSS des commentaires de cette rubrique