• Een Rustgevende Massage  Masseren is één van de meest populaire welness behandelingen. Daarom wordt er een scala aan rustgevende massages aangeboden.Massages hebben veel positieve effecten. Ze ontspannen de spieren,verlichten pijn,verzachten littekens en verklevingen,verbeteren wondgenezing. Maar de psychisch profiteer je het meest van een massagekuur, omdat het de stress in het alledaagse leven helpt te verminderen.

  Welke soorten massages zijn er?
  Een van de bekendste vormen van massage is onder andere de klassieke massage, zoals de Thaise massage,borstelmassage,lymfedrainage en sportmassage. Maar er zijn nog veel meer soorten massages zoals bv Marma Massage,vier handen massage stoelmassage en elektrische massage.

  Wat is een elektrische massage ?
  Bij een elektrische massage verstaan we een massage met behulp van elektrische apparatuur, zoals apparaten om je voeten te masseren,massage stoelen en massage banken. Door trillingen en druk genereerd het apparaat een massage-effect. Net als de traditionele elektrische massage stimulators, helpt het om de spierspanning te verlichten en de bloedsomloop te stimuleren.

  Wat biedt een massage stoel aan?
  Een massagestoel biedt diverse massages. Met de afstandsbediening kunnen diverse massage op verschillende niveaus worden geconfigureerd. Massagestoelen zijn vaak te vinden in hotels of wachtruimtes, bv op luchthavens. Hier zijn ze voorzien van een muntgleuf,en voor kleine bedragen kunnen ze gebruikt worden. In tegenstelling tot traditionele massages is hier geen persoon nodig. Het is de stoel die de gebruiker masseert. De rugleuning en de zitting van de massagestoel zijn zo gemonteerd, dat het kan bewegen. Tijdens de werking van het apparaat bewegen deze elementen naar voren en oefenen langzaam een aangename druk uit. Een gerichte massage van probleemgebieden is niet mogelijk, maar de heupen en de rug worden helemaal gestimuleerd en er ontstaat een betere doorbloeding en men ontspant. Na een lange dag op kantoor of in de auto kan een sessie in de massagestoel zeer aangenaam en ontspannend zijn.
  Inmiddels zijn er autofabrikanten die in hun voertuigen speciale autostoelen aanbieden met massagefunctie.

  Wat zijn de voor- en nadelen?
  Een vervanging voor een echte persoon zijn ze helaas niet. Ze hebben ook het nadeel dat ze niet doelgericht en individueel werken. Daarom worden de specifieke probleemgebieden niet goed behandeld. Maar goede apparatuur van voldoende kwaliteit zijn heel goed in staat om ontspanning te bieden. Wie gebruik maakt van elektrische massage, Zou zeker met een paar dingen rekening moeten houden. Zo is het al veel beter om massage pads op het lichaam aan te brengen, wanneer het volledig droog is, omdat vocht het gewenste effect beïnvloed. Lijdt men aan gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, allergieën of huidziekten, is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen voor het gebruik.
  Het is niet toegestaan elektrische stimulators toe te passen bij hartproblemen,koorts of bij zwangerschap.

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :