• Hoe Kan Je Pijnloos Ontharen ?

  laser haar verwijdering
  Ontharing wordt ook gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar, zoals armen,schouder,benen,borst,lies en rug. Maar hoe doe je dit pijnloos?

  Welke manier is de beste om te ontharen?

  Bij scheren wordt alleen het zichtbare gedeelte van de haartjes verwijderd. Bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten terwijl bij epileren de haarwortel verwijderd wordt. Door de verstoring van de haarwortel kan dit een tijdelijk of permanent resultaat hebben. In geval van oppervlakkig ontharen,blijft de haarwortel intact waardoor het haar weer terug groeit. Daarom is het nadeel van deze behandeling dat het geen permanent resultaat heeft en er weer opnieuw gaat moeten onthaard worden. In principe kan je elke deel van je lichaam ontharen. Je kunt daarvoor een depilator, een epilator of een scheermesje in combinatie met een ontharingscrème gebruiken.
  Redenen om te ontharen zijn verschillend van aard. In sommige landen is scheren een teken van zuiverheid, staat in de westerse cultuur esthetiek op de voorgrond. Ontharen is vaak een onderdeel bij een schoonheidsverzorging.

  Welke delen van je lichaam kan je ontharen ?

  De meest voorkomende gebieden om te ontharen zijn de oksels, de benen en het hoofd. Echter, borst, armen, neus, oren en de intieme zones kunnen ook worden onthaard. Zwemmers,atleten,bodybuilders pijnloos ontharen en fietsers laten deze gebieden meestal ontharen.Ontharing voor medische redenen is meestal niet nodig. Het haar heeft zelfs een beschermende functie voor het menselijk lichaam. Ze vangen de kleine deeltje op en voorkomen dat die door het lichaam worden opgenomen. Alleen voor chirurgische ingrepen kan het noodzakelijk zijn dat op de plek waar de incisie wordt gemaakt het gebied wordt onthaard.

  Hoe kan je het beste ontharen?

  Ontharen kan thuis worden gedaan of in een schoonheidssalon. De meest voorkomende methode van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen nat scheren en droog scheren met een elektrisch apparaat.Bij nat scheren wordt er een bepaalde hoeveelheid scheerschuim of ontharingscreme aangebracht op het lichaam. Vervolgens wordt een scheermesje gebruikt.
  Een andere manier om dit te doen is het gebruiken van een chemische ontharingscréme. Zo'n crème bevat bepaalde stoffen, Zoals thioglycolzuur dat zorgt voor de afbraak van eiwitten in het haar, Waardoor het haar wordt afgebroken. Hierbij blijft de haarwortel intact Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.
  Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je langer of permanent van de ongewenste haren af komt. Echter is dit niet helemaal pijnloos.

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :